FASA IKAT PERUT

Seingat ameer, 3 tahun pertama adalah tahun ameer “ikat perut”

Iaitu start tahun 2013-2016

Sebab fasa ni, ameer tengah kumpul modal dan beranakkan modal

Walaupun ameer untung 4-5 angka sebulan, ameer tak terus habiskan duit tu sebab ameer nak simpan untuk buat modal restock seterusnya

Sebab ameer belum pernah pinjam duit bank, semuanya adalah duit sendiri

Bahkan bukan pinjam duit orang pun

Sampailah ameer perasan, ameer cukup duit untuk order bahan mentah dari Sudan dengan nilai sebanyak 6 angka!

Masa tu, memang terasa sangat pemberian dari Allah sebab duit modal asalnya 3 angka je

Dulu kilang kat Sudan pun tak nak layan ameer sebab ameer hanya nak order bahan mentah beberapa kilo sahaja sedangkan MOQ adalah xx tan

Nak order bahan mentah memerlukan modal yang besar

Sebab tu ameer fikir, ameer kena jaga dan kumpul modal perniagaan elok-elok sebab permintaan serat prebiotik ameer sentiasa ada

Cuma ada masa slow, ada masa laju, ada masa stagnant je tiada perubahan

Ameer kena pastikan stok bahan mentah sentiasa ada supaya team boleh jana side income daripadanya secara konsisten

Ameer sentiasa pesan kat team

Alang-alang buat business serat prebiotik ameer ni, biarlah sampai jadi PASIF INCOME

Masa kita tidur pun, orang wasap nak order

Masa kita sedang bekerja pun, wasap berduyun-duyun masuk

Masa kita tengah main dengan anak-anak pun, agent nak no account sebab nak bank in

Masa kita tengah buat amal ibadat pun, orang wasap tanya

Itulah matlamat ameer untuk team

Ada resepinya..

Yang dah terbukti dapat hasil pun ramai, resepi yang sama sahaja

Cuma tindakan dan istiqamah sahaja yang sedikit berbeza

  • Ameer Al Manna

https://invol.co/cl3hiy7

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: