Featured

MENGAPA ANDA PERLU MENGAMALKAN GUM ARABIC JENAMA AMEER

Al Manna Gum Arabic Ameer berwajah baharu.

Ini adalah SERBUK AL MANNA jenama AMEER (prebiotik asli) iaitu sejenis minuman tinggi serat larut. Al Manna adalah makanan prebiotik untuk bakteria yang baik di dalam usus. Apabila bakteria yang baik berkembang dan bertambah, immuniti badan kita akan meningkat.

  • Sebab ia mengandungi serat prebiotik yang tinggi yakni sebanyak 85%. Serat prebiotik ini adalah makanan bagi bakteria yang baik di dalam usus.
  • Di impot dari Sudan dari Gred Premium Akasia Senegal iaitu gred terbaik.
  • Lulus Lab Test Berskala Tinggi – Tanpa Campurpalsu bahan terlarang, Terbukti melalui ujian Drug Screenings
  • Ada Sijil Chemical Profiling yang dikeluarkan oleh Pusat Racun Negara, USM
  • Pharmaceutical Grade, Grade Arabic Gum sama seperti yang digunakan dalam Industri Pharmaceutical iaitu daripada spesis pokok Akasia Senegal bernilai tinggi, berbanding 1373 spesis dan varies yang lain.
  • Melalui Teknologi Water-Soluble. Mudah larut dalam air.
  • 100% Asli, Tanpa Gula, Tanpa Perisa, Tanpa Pengawet (Original)
  • Asli, Berkualiti, Selamat dan Berkesan (biiznillah dengan izin Allah jua)
  • Doktor cadang amal jenama AMEER
  • Terdapat di 100 outlets Farmasi terpilih seluruh Malaysia.
  • Bukan Arabic Gum Timbang Kilo
  • Bukan Arabic Gum yang digunakan dalam Industri Berat seperti Industri Pembuatan Cat/Textile yang berketul-ketul, bergumpal-gumpal, tiada ujian keselamatan oleh makmal.
  • Sejak 2016 – mempunyai banyak testimoni positif

Harga :

1 pack RM30

1 pek (150g) untuk 3-4 minggu penggunaan

Boleh di dapati di

TG HalMart

No 27 Jalan BU 5

Taman Bachang Utama

75350 Melaka

HP: 0123700352

http://www.tghalmart.com

http://www.gumarabicmelaka.wordpress.com

Featured

BENEFIT OF GUM ARABIC AL MANNA AMEER

Health Benefits

Although very few studies have tested the health effects of acacia fiber, there’s some evidence that it may offer certain benefits.https://43a77d6b3a9691b7b4a2ae6348bc2988.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Eases Irritable Bowel Syndrome Symptoms

Free of substances such as gluten and artificial sweeteners that can be problematic for some people, acacia fiber may help relieve IBS symptoms. In a study published in 2012, researchers determined that yogurt enriched with acacia fiber and the probiotic Bifidobacterium lactis (B. lactis) could help ease IBS symptoms.

Study participants consumed the yogurt twice daily for eight weeks. Both those with constipation- and diarrhea-predominant IBS showed an improvement in IBS symptoms and bowel habit satisfaction, compared to those who took a control product.4

Aids in Weight Management

Preliminary research suggests that acacia fiber may help to reduce body mass index (BMI) and body fat percentage. For one study, healthy women took either gum arabic or a placebo daily. At the end of the six-week study period, those who had taken the gum arabic had a significant reduction in BMI and body fat percentage.1

A study published in the journal Appetite found that gum arabic decreased caloric intake three hours after consumption, and increased feelings of satiety.5

May Help With Fecal Incontinence

A study compared the effects of three types of dietary fiber (carboxymethylcellulose, psyllium, and gum arabic) in people with fecal incontinence. All participants took one of the fiber supplements or a placebo for 32 days. Only psyllium supplementation was found to significantly decrease the frequency of incontinence. Quality of life ratings didn’t differ between the groups.6

May Lower Cholesterol

When it comes to keeping your cholesterol in check, preliminary studies suggest that getting your fill of soluble fiber may have an impact. In one study, for instance, investigators analyzed the available research on acacia fiber and found that it appears to reduce cholesterol levels in rats.3

Helps Manage Diabetes

Dietary fiber plays a role in regulating blood sugar. While there’s little clinical research on acacia fiber and diabetes, preliminary research suggests that the fiber may help protect against certain diabetes-related complications. In an animal-based study published in 2012, scientists performed tests on diabetic mice and determined that treatment with acacia fiber helped lower blood pressure.7

Supports Liver Health

Animal-based research indicates that acacia fiber may help guard against liver damage caused by acetaminophen. One study found that treating mice with acacia fiber prior to administering acetaminophen helped protect their livers from the drug’s toxic effects.8 According to the study’s authors, acacia fiber may help combat liver damage by reducing oxidative stress.

Side Effects

When consuming acacia fiber, or any type of fiber-rich supplement, be sure to gradually increase your intake and get enough fluids to protect against side effects commonly associated with high doses of fiber, such as gas, bloating, constipation, and cramps. Side effects reported in studies include early morning nausea, mild diarrhea, and abdominal bloating, particularly during the first week.

Due to a lack of research, little is known about the safety of long-term use of high doses of acacia fiber. Keep in mind that acacia fiber shouldn’t be used as a substitute for standard care in the treatment of a health condition. If you’re considering using acacia, talk to your healthcare provider before starting your supplement regimen.

Supplements haven’t been tested for safety and due to the fact that dietary supplements are largely unregulated, the content of some products may differ from what is specified on the product label. Also keep in mind that the safety of supplements in pregnant women, nursing mothers, children, and those with medical conditions or who are taking medications has not been established.

FASA IKAT PERUT

Seingat ameer, 3 tahun pertama adalah tahun ameer “ikat perut”

Iaitu start tahun 2013-2016

Sebab fasa ni, ameer tengah kumpul modal dan beranakkan modal

Walaupun ameer untung 4-5 angka sebulan, ameer tak terus habiskan duit tu sebab ameer nak simpan untuk buat modal restock seterusnya

Sebab ameer belum pernah pinjam duit bank, semuanya adalah duit sendiri

Bahkan bukan pinjam duit orang pun

Sampailah ameer perasan, ameer cukup duit untuk order bahan mentah dari Sudan dengan nilai sebanyak 6 angka!

Masa tu, memang terasa sangat pemberian dari Allah sebab duit modal asalnya 3 angka je

Dulu kilang kat Sudan pun tak nak layan ameer sebab ameer hanya nak order bahan mentah beberapa kilo sahaja sedangkan MOQ adalah xx tan

Nak order bahan mentah memerlukan modal yang besar

Sebab tu ameer fikir, ameer kena jaga dan kumpul modal perniagaan elok-elok sebab permintaan serat prebiotik ameer sentiasa ada

Cuma ada masa slow, ada masa laju, ada masa stagnant je tiada perubahan

Ameer kena pastikan stok bahan mentah sentiasa ada supaya team boleh jana side income daripadanya secara konsisten

Ameer sentiasa pesan kat team

Alang-alang buat business serat prebiotik ameer ni, biarlah sampai jadi PASIF INCOME

Masa kita tidur pun, orang wasap nak order

Masa kita sedang bekerja pun, wasap berduyun-duyun masuk

Masa kita tengah main dengan anak-anak pun, agent nak no account sebab nak bank in

Masa kita tengah buat amal ibadat pun, orang wasap tanya

Itulah matlamat ameer untuk team

Ada resepinya..

Yang dah terbukti dapat hasil pun ramai, resepi yang sama sahaja

Cuma tindakan dan istiqamah sahaja yang sedikit berbeza

  • Ameer Al Manna

https://invol.co/cl3hiy7

MENGAPA GUM ARABIC JENAMA AMEER?

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Ini adalah SERBUK AL MANNA jenama AMEER (prebiotik asli) iaitu sejenis minuman tinggi serat larut.

Ianya sangat baik untuk usus, bila usus cantik inshaAllah banyak masalah berkaitan usus boleh dibantu.

✅ Doktor cadang amal jenama AMEER

✅ Asli, Berkualiti, Selamat dan Berkesan (biiznillah dengan izin Allah jua)

✅ Terdapat di 100 outlets Farmasi terpilih seluruh Malaysia

✅ Sejak 2016 – mempunyai banyak testimoni positif

✅ Diuji di Makmal Toksikologi Pusat Racun Negara, USM

✅ Lulus Lab Test Berskala Tinggi – Tanpa Campurpalsu bahan terlarang, terbukti melalui ujian Drug Screenings

✅ Ada Sijil Chemical Profiling yang dikeluarkan oleh Pusat Racun Negara, USM

✅ 100% Asli, Tanpa Gula, Tanpa Perisa, Tanpa Pengawet (Original)

✅ Pharmaceutical Grade, Grade Arabic Gum sama seperti yang digunakan dalam Industri Pharmaceutical iaitu daripada spesis pokok Akasia Senegal bernilai tinggi, berbanding 1373 spesis dan varies yang lain

✅ Arabic Gum Gred Premium, bukan Gred Rendah

✅ Melalui Teknologi Water-Soluble

❌ Bukan Arabic Gum Timbang Kilo

❌ Bukan Arabic Gum yang digunakan dalam Industri Berat seperti Industri Pembuatan Cat/Textile yang berketul-ketul, bergumpal-gumpal, tiada ujian keselamatan oleh makmal

Harga :

1 pek RM30
2 pek RM60
3 pek RM 90
4 pek RM 100
Postage RM8 sahaja

1 pek (150g) untuk 3-4 minggu penggunaan

⚠️ 1 pack percubaan sudah memadai untuk permulaan inshaAllah

Jom jadi ahli KOPPIM. Tekan link ini…

https://anggota.koppim.com.my/affiliate?u=11952

JENIS JENIS ARABIC GUM

Kisah usahawan Gum Arabic Ameer

LAB TESTS MEMBUKTIKAN SEGALA-GALANYA! Tahu tak apa yang lebih saya takut berbanding virus covid-19? Ianya adalah FITNAH yang berlegar-legar kata serbuk al manna ameer (arabic gum) ada campuran bahan bahan terlarang. Sehingga saya sedar, bila saya cuba buat diri lebih takut kepada dosa fitnah & takut kepada kemurkaan Allah, saya dah tak takut kepada fitnah yang dibuat oleh mereka.

Dulu, orang Malaysia nak amal arabic gum sangat susah, kena kirim kat orang pergi Mekah untuk pulang bawa balik. Saya ingat lagi masa saya mula-mula buat masuk arabic gum tahun 2014-2015 macam tu dalam bentuk ketul-ketul direct import dari Sudan ke Malaysia. Masa tu zaman kilang kat sana pun tak pandang saya lagi dan saya dengan kekurangan modalnya nak ship arabic gum tak sampai half of 20 feet container, memang depa tak bagi lah hahaa. Saya masih simpan lagi bukti conversation saya dengan kilang (tengok gambar) memang boleh menitik air mata bila ingatkan balik bagaimana saya bermula, mula dengan kosong pada titik paling bawah, seminimum moq.20 feet container tu besar tau, nak load masuk kena ada modal 6 angka! masa tu saya ada rm3000 je, saya ikhtiar cara lain.. mulakan dengan kuantiti kecil dulu, tahun demi tahun sampai lah saya berjaya proceed order untuk load container tu, lepas alhamdulillah! Zaman saya berjaya angkut sebanyak moq container yang ditetapkan tu, arabic gum al manna dah mulai viral kat Malaysia, rasanya start pertengahan 2015 hingga peak hujung 2017 sehinggalah kini orang dah mulai kenal apa itu al manna ameer, apa itu arabic gum. Masa tu saya umur 22 dan masih menuntut di universiti, pergi kuliah macam pelajar biasa, submit tutorial dan buat assignment macam pelajar yang lain. Hujung minggu pecut ke sana ke sini pos barang stokis dan agent, penat tapi saya suka sebab dapat sebarkan kebaikan & manfaat al manna ameer kat semua, saya nak mereka rasa kesan positifnya.

Mari kita faham betul-betul tentang arabic gum dan evolusi kemajuan pemprosesannya. In short saya simpulkan arabic gum ada 5 jenis:

Ketulan Arabic Gum = sangat murah, terpaksa rendam semalaman sebelum minum, kurang hygiene, kotor, risiko jangkitan kuman salmonella & e.coli, gred arabic gum mungkin bercampur-campur.

Serbuk Arabic Gum tak larut & ada campuran = sangat murah tapi mahal sedikit berbanding ketulan arabic gum, terpaksa rendam berjam sebelum minum, agak bersih dari luaran tetapi kurang hygiene kerana arabic gum ketulan tadi terus dikisar, ada risiko jangkitan kuman salmonella & e.coli sebab diproses secara kisar biasa, gred & spesis arabic gum mungkin bercampur-campur, % arabic gum berkurang untuk kurangkan kos produk. Digunakan dalam industri pembuatan cat, textile dan kosmetik kerana sifat emulsifiernya.

Serbuk Arabic Gum larut & ada campuran = murah tapi mahal sedikit berbanding ketulan arabic gum, tak perlu rendam lama sebelum minum, agak bersih & lebih hygiene kerana arabic gum ketulan tadi diproses dengan mesin khas spray-dried menyebabkan tiada risiko jangkitan kuman salmonella & e.coli namun ada risiko prebiotic effect & khasiat arabic gum terjejas, gred arabic gum juga mungkin bercampur-campur, % arabic gum berkurang untuk kurangkan kos produk.

Serbuk Arabic Gum tak larut & tiada campuran = murah tetapi mahal sedikit berbanding ketulan arabic gum, terpaksa rendam berjam sebelum minum, agak bersih dari luaran tetapi kurang hygiene kerana arabic gum ketulan tadi terus dikisar, ada risiko jangkitan kuman salmonella & e.coli sebab diproses secara tradisional tidak menggunakan teknologi tinggi, gred arabic gum mungkin bercampur-campur. Digunakan dalam industri pembuatan cat, textile dan kosmetik kerana sifat emulsifiernya.

Serbuk Arabic Gum larut & tiada campuran (Serbuk Al Manna Ameer) = mahal tapi masih mampu milikUntuk arabic gum campuran, biasanya ia dicampur dengan filler seperti maltodextrin, creamer dan lain-lain untuk mengurangkan % arabic gum asli.

Kat Sudan, kilang di sana berpusu pusu melakukan inovasi dari tahun ke tahun terhadap solubility arabic gum keluaran kilang masing-masing TANPA MENJEJASKAN PREBIOTIC EFFECT yang terdapat dalam Arabic Gum.Ini juga untuk meningkatkan kos upah pekerja di sana, bayangkan jika arabic gum dijual secara mentah dari ladang, ianya hanya laku contoh pada harga sekitar 5USD/kg sahaja tapi jika di tambah nilai melalui cara pemprosesan, grade, solubility, texture, hygiene, kos kawalan risiko jangkitan kuman dan lain-lain, ianya boleh mencanak sampai 30USD/kg.Bila masuk Malaysia, tambah duti import, kos logistik, dokumentasi dan lain-lain, harganya masih lagi mampu milik kerana ianya 100% semulajadi. Alhamdulillah saya berjaya mohon untuk mereka proses serbuk al manna ameer KHAS menggunakan teknologi terkini (2020), “water-technology” iaitu teknologi water-soluble untuk meningkatkan lagi nilai 100% serbuk arabic gum asli berkualiti tinggi. Anda nak amal yang mana? Jujur saya cakap, selagi ada kandungan arabic gum dalam apa apa makanan dan minuman kita walaupun hanya sedikit, prebiotiknya masih lagi ada contohnya kalau anda tengok supplement mahal-mahal ada terselit arabic gum di situ bersama kandungan lain, walaupun % hanya 10%. Jangan terkujat, supplement mahal pun ada dicampur filler seperti gula, perisa, pewarna, maltodextrin, creamer dan etc tau!Kenapa perlu bayar supplement mahal ribu riban sedangkan dengan hanya RM30 anda boleh dapatkan serat fiber prebiotik dalam sepaket serbuk al manna ameer (arabic gum) untuk sihatkan dinding usus anda 😄Jika nak rasa 100% arabic gum asli processed with superior technology, superior grade and afterall having superior quality, serbuk al manna ameer lah jawapannya 😍.Jika tidak berkesan & tidak berpuas hati, HQ akan pulangkan wang anda tau.

Dari meja Ameer Al Manna

FUNGSI BAKTERIA BAIK

  1. Meningkatkan daya tahan badan terhadap penyakit (immune system)
  2. Penghasilan short chain fatty acids
  3. Penghasilan vitamin B12 dan Vitamin K
  4. Crowding out bakteria jahat
  5. Pembuangan Nitrogenous biproducts.

Amalkan Gum Arabic Almanna Ameer sebagai makanan prebiotik untuk bakteria baik anda. Untuk pesanan/pertanyaan, hubungi http://www.wasap.my/60123700352. Layari http://www.tghalmart.com

https://www.tghalmart.com/products/gum-arabic-al-manna-ameer#.YFwTpcbern8.link

KHASIAT GUM ARABIC

KUATKAN IMMUNITI ANDA DENGAN GUM ARABIC PREBIOTIK ALMANNA AMEER. MAKANAN UNTUK BAKTERIA YANG BAIK YANG TERDAPAT DI DALAM USUS.

KHASIAT GUM ARABIC AL MANNA AMEER:-

  1. Gum Arabic Ameer telah melalui teknologi terkini iaitu teknologi water-soluble. Senang larut dalam air biasa atau sejuk. Dengan teknologi ini juga, arabic gum dapat diproses dengan lebih hygienic dan kilang boleh memantau kehadiran kuman salmonella dan e.coli berbanding jika diproses dengan cara biasa. Gum Arabic yang berketul-ketul yang tidak mudah larut adalah arabic gum yang biasanya digunakan dalam industri pembuatan cat, harganya jauh lebih murah.
  2. 100% asli, tidak dicampur dengan maltodextrin, krimer, gula, perisa, pewarna, cara nak buktikan ianya clean hanya dengan lab test, seller yang enggan bagi lab test kemungkinan besar telah mencampur palsukan arabic gum dengan bahan-bahan terlarang lain.(LAB TEST BAGI PRODUK AMEER INI ADA DILAMPIRKAN DALAM GAMBAR)
  3. 100% gred arabic gum terbaik berasal daripada species acacia senegal. diantara species acacia senegal ini, ada lagi beberapa varies yang lain, pilih varies yang paling bernilai tinggi contohnya varies rostata.
  4. gred arabic gum terbaik berasal daripada pengeluar arabic gum terbesar dunia iaitu Sudan.
  5. 100% bersih, tiada bendasing seperti habuk kayu, pasir dan lain-lain.

Pengguna bebas untuk memilih kerana harga arabic gum di pasaran berbeza mengikut kualiti, gred, teknologi yang digunakan dan % keasliannya.

Serbuk Al Manna Ameer memenuhi kesemua kriteria di atas untuk menjadi serbuk arabic gum asli premiun no 1 di Malaysia.

MEMBANTU MENGATASI MASALAH BERIKUT:-

  1. Muka berjerawat dan mermasalah
  2. Kegemukan/ Obesiti
  3. Masalah perut seperti gastrik
  4. Batu karang
  5. Gout
    6 Sembelit
    7 Buasir
  6. Cirit Birit
  7. Menguatkan antibodi melawan pelbagai penyakit
  8. Darah tinggi
  9. Kolesterol Tinggi
  10. Kerosakan buah pinggang
  11. Lumpur atau stroke
  12. Kanser prostrat/ lain lain kanser
  13. Masalah cepat demam
  14. Masalah saraf
  15. Sakit Sendi dan lain lain

Cara Penggunaan

  1. Isi setengah gelas air (bukan air panas)
  2. Campurkan 1 atau 2 sudu Serbuk Al- Salwa (Gum Arabic Ameer) ke dalam gelas.
  3. Minum. Waktu terbaik untuk minum. Pagi dan sebelum tidur.

Makanan Prebiotik

Ini adalah serbuk al manna (prebiotik) asli dan berkualiti tinggi di import dari Sudan yang sangat baik untuk kesihatan usus, bila usus cantik inshaAllah banyak masalah boleh dibantu.

Doktor cadang jenama AMEER.

Boleh didapati di 70 outlets Farmasi Terpilih

Asli, Original Bukan Tiruan

Tiada Campuran Maltodextrin

Tanpa Gula, Tanpa Perisa, Tanpa Pengawet

Pharmaceutical Grade, Grade Arabic Gum sama seperti yang digunakan dalam Industri Pharmaceutical

LULUS LAB TEST

Bersih, Berkualiti, Tiada Habuk

Teknologi Water-Soluble

Bukan Arabic Gum Timbang Kilo

Bukan Arabic Gum yang digunakan dalam Industri Berat seperti Industri Pembuatan Cat/Textile yang berketul-ketul, bergumpal-gumpal & tak larutMakanan superfood baik untuk tingkatkan kesihatan menyeluruh.

Kisah Penjual Gum Arabic Ameer

Assalam..


Baiklah Tuan Ameer.. Biar saya pula share tentang pengalaman saya dengan Gum Arabic Ameer. Nama saya Zainal dan tinggal di Melaka.
Pada tahun 2017, saya telah berjumpa doktor untuk meminta nasihat tentang penyakit usus. Doktor telah menerangkan tentang bakteria yg baik yg terdapat dalam usus Dia syorkan ambil gum Arabic. Saya pun mencari gum arabic di kedai kedai Muslim tetapi gum arabic yang kebanyakan dijual dikedai tidak serasi. Sebab ada yang berketul ketul dan ada yang susah larut dalam air.
Saya pun berusaha dan tanya Mr Google. Tup tup keluar blog Cik Da. Baca punya baca, saya nak cuba dan terus wassap dia dan terus order. Lepas saya cuba, saya dapati amat sesuai dengan saya sebab ia cepat larut dalam air biasa atau sejuk. Mula mula order 4 bungkus, lepas tu 10 bungkus, Saya pun mula tanya Cik Da macam mana nak jadi ejen. Niat masa tu nak makan untuk diri sendiri je.
Lepas tu terfikir pula kalau dah ada produk kat rumah, cuba cuba lah jual kat FB. Cik Da ada beritahu “Encik cuba buat page di FB”. “ Hah, apa tu “page”?” Saya tak pernah pakai FB pun. Tapi saya cuba juga buat tral and error. Ada le 2, 3 customers yang called untuk beli.. saat saat yang memberi perangsang untuk terus berniaga.


Next step saya cuba jual kak Shopee. Saya mula jual gum Arabic di Shopee dengan postage sendiri (Prabayar)
Dalam bulan April 2018, Tuan Ameer ada tunjukkan macammana nak apply for Shopee supported Logistic. Invest kat printer dan print waybill. Lagi senang. Mula mula sales memang kurang. Saya masih ingat lagi bila Tuan Ameer share cover photo kat Shopee, sales saya ada 4 orders saja
Tapi apabila kita baca balik education hub Shopee, kita lebih faham macammana nak tingkatkan jualan. Iaitu melalui Pengiklanan. Bab ini you all kena study sikitlah ya.. dekat Education Hub Shopee…sebab ianya detail sangat…
Ada 3 cara nak iklankan 1. Shop ads 2. Targeting ads dan 3. Keywords ads. Untuk membuat iklan perlulah ada Shopee Credit sebab iklan ini berbayar ya..


Apabila jumlah jualan dah banyak, Shopee offered “Preferred Seller status” dan lain lain apabila kita melepasi kriteria yang tertentu seperti Response rate yang tinggi , fast shipment dan lain lain. Sila pastikan semua kriteria ini TIP TOP. Bila tip top, pelanggan akan lebih yakin kepada kita dan produk kita.
Alhamdulillah, sekarang jualan saya sekarang ini dah sampai 410 orders.
Jadi, sedkit demi sedikit, business berkembang. Sekarang alhamdulillah, ada 45 produk yang diiklankan di kedai saya di Shopee dan kebanyakkannya berasaskan makanan.

Tapi the “Core” produk adalah Gum Arabic sebab ia memberikan pulangan yang tinggi. He..he..he.. Oleh itu saya pastikan produk Gum Arabic duduk di atas sekali di dalam iklan saya… Terima kasih Tuan Ameer, Cik Da dan lain lain yang memberi sokongan kepada saya untuk membuat business ini…

PANDUAN HIDANGAN GUM ARABIC AL MANNA

Panduan Hidangan Gum Arabic Al-Manna Cara Pertama (Bagi Yang Mempunyai Masalah Kesihatan Kronik)

Cara penyediaan gum arabic al-manna bagi kategori pertama iaitu untuk pengguna yang mempunyai masalah kesihatan yang agak kritikal seperti penyakit kronik sebagaimana panduan berikut:

  1. Membancuh serbuk gum arabic al-manna untuk diminum ketika perut kosong sebanyak 2 kali (2x) sehari. Minuman serbuk al-manna ini sebaiknya diamalkan sebelum mengambil sebarang hidangan berat sekitar 15-30 minit. Cadangan pengambilan serbuk al-manna sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur waktu malam
  2. Bekas minuman yang dapat memuatkan 250ml air kosong perlu disediakan. Bekas minuman ini juga boleh digunakan untuk menyediakan minuman berperisa seperti madu dan jus yang digemari.
  3. Masukkan satu setengah scoop (1 1/2) atau tiga (3) sudu teh serbuk gum arabic al-manna ke dalam bekas minuman 250ml tadi. Serbuk gum arabic boleh dibancuh ke dalam minuman air kosong dan boleh juga dibancuh bersama air berperisa.
  4. Tidak menggunakan air yang panas untuk membancuh serbuk gum arabic al-manna kerana ia akan berketul.
  5. Pesakit buah pinggang perlu mendapatkan nasihat doktor untuk pengambilan sejumlah air yang disarankan. Jika doktor menyarankan pengambilan air dikurangkan dalam jumlah yang sedikit, pesakit buah pinggang boleh membancuh serbuk gum arabic al-manna dengan kuantiti air sekitar 100-150ml.
  6. Serbuk gum arabic al-manna perlu dikacau hingga sebati. Proses larutan serbuk gum arabic al-manna jenama Ameer di dalam air begitu pantas sekitar tujuh (7) saat.
  7. Serbuk gum arabic al-manna jenama Ameer yang telah dibancuh untuk hidangan tidak akan meninggalkan sisa atau mendapan pada bahagian bawah bekas minuman sebagaimana sesetengah produk lain. Ini kerana proses kisaran al-manna jenama Ameer lebih halus dan memudahkan penyediaan pengguna.
  8. Setelah selesai membancuh serbuk gum arabic al-manna jenama Ameer, pengguna boleh terus minum.

NOTA:  Tarikh luput Al Manna bagi Batch 03/2020 ini adalah disahkan pada 03/2023.  Maaf atas kesilapan dan kekeliruan  di packaging ini.

`

Panduan Hidangan Gum Arabic Al-Manna Cara Kedua (Bagi Yang Ingin Mengamalkannya Sebagai Makanan Tambahan)

Cara penyediaan gum arabic al-manna bagi kategori kedua iaitu untuk pengguna yang tidak mempunyai masalah kesihatan yang agak kritikal dan ingin mengamalkannya sebagai suplemen. Cara hidangannya sebagaimana panduan berikut:

  1. Membancuh serbuk gum arabic al-manna untuk diminum ketika perut kosong sebanyak 2 kali (2x) sehari. Minuman serbuk al-manna ini sebaiknya diamalkan sebelum mengambil sebarang hidangan berat sekitar 15-30 minit. Cadangan pengambilan serbuk al-manna sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur waktu malam.
  2. Bekas minuman yang dapat memuatkan 250ml air kosong perlu disediakan. Bekas minuman ini juga boleh digunakan untuk menyediakan minuman berperisa seperti madu dan jus yang digemari.
  3. Masukkan satu scoop (1 ) atau dua (2) sudu teh serbuk gum arabic al-manna ke dalam bekas minuman 250ml tadi. Serbuk gum arabic boleh dibancuh ke dalam minuman air kosong dan boleh juga dibancuh bersama air berperisa.
  4. Tidak menggunakan air yang panas untuk membancuh serbuk gum arabic al-manna kerana ia akan berketul.
  5. Serbuk gum arabic al-manna perlu dikacau hingga sebati. Proses larutan serbuk gum arabic al-manna jenama Ameer di dalam air begitu pantas sekitar tujuh (7) saat.
  6. Serbuk gum arabic al-manna jenama Ameer yang telah dibancuh untuk hidangan tidak akan meninggalkan sisa atau mendapan pada bahagian bawah bekas minuman sebagaimana sesetengah produk lain. Ini kerana proses kisaran al-manna jenama Ameer lebih halus dan memudahkan penyediaan pengguna.
  7. Setelah selesai membancuh serbuk gum arabic al-manna jenama Ameer, pengguna boleh terus minum.

BAGAIMANA MEMILIH GUM ARABIC AL MANNA YANG BERKUALITI?

Nak beli arabic gum asli & berkualiti untuk minum kena pilih yang :

  1. Melalui teknologi terkini iaitu teknologi water-soluble sebab arabic yang berketul-ketul, tak larut adalah arabic gum yang biasanya digunakan dalam industri pembuatan cat, harganya jauh lebih murah.

Dengan teknologi ini juga, arabic gum dapat diproses dengan lebih hygiene dan kilang boleh memantau kehadiran kuman salmonella dan e.coli berbanding jika diproses dengan cara biasa.

  1. 100% asli, tidak dicampur dengan maltodextrin, krimer, gula, perisa, pewarna, cara nak buktikan ianya clean hanya dengan lab test, seller yang enggan bagi lab test kemungkinan besar telah mencampur palsukan arabic gum dengan bahan-bahan terlarang lain.
  2. 100% gred arabic gum terbaik berasal daripada species acacia senegal. diantara species acacia senegal ini, ada lagi beberapa varies yang lain, pilih varies yang paling bernilai tinggi contohnya varies rostata.
  3. Gred arabic gum terbaik berasal daripada pengeluar arabic gum terbesar dunia iaitu Sudan, bukan ethiopia, bukan senegal, bukan somalia, bukan negara arab lain.
  4. 100% bersih, tiada bendasing seperti habuk kayu, bintik hitam yang banyak, pasir dan lain-lain.

Pengguna bebas untuk memilih kerana harga arabic gum di pasaran berbeza mengikut kualiti, gred, teknologi yang digunakan, kebersihan, keselamatan dan % keasliannya.

Jauhi arabic gum timbang kilo.

Serbuk Al Manna Ameer memenuhi kesemua kriteria di atas untuk menjadi serbuk arabic gum asli premium no.1 di Malaysia. Serbuk Al Manna Ameer juga lulus lab test berskala tinggi.

UNTUK PEMBELIAN BOLEH LAYARI ATAU HUBUNGI :

http://www.wasap.my/60123700352

http://www.tghalmart.com

http://www.shopee.my/zainaad

https://www.lazada.com.my/shop/tahaglobal

Create your website with WordPress.com
Get started